Dom > Novosti > Sadržaj
Krejnova nova i praktična razvojna tendencija.
- Oct 31, 2012 -

Sa kontinuiranim razvojem nauke i tehnologije, dizalice se stalno razvijaju i poboljšavaju. Danas ćemo razgovarati o novom i praktičnom trendu razvoja dizalice.

1 struktura

Tanki zidni profil e i čelik u specijalnom obliku usvojeni su u strukturi dizalice, tako da se spojevi zavar strukture smanjuju, a otpornost na zamor je poboljšan. Takođe su usvojeni različiti novi niskogradivani čelični materijali visoke čvrstoće, tako da se nosivost poboljšava, stanje naprezanja je poboljšano, samotna težina je olakšana, a izgled je lep. Mostna konstrukcija mosta uglavnom koristi četvorostruku konstrukciju gredice, glavni nosač i krajnji zrak su povezani sa vijakom velike čvrstoće, koji se lako transportuje i ugrađuje.

2 komponente

novi dijelovi za prenos su razvijeni kako bi se pojednostavio mehanizam krana. U cilju smanjenja težine, poboljšanja nosivosti, poboljšanja uslova obrade i proizvodnje, povećanja prinosa proizvoda, umjesto livenja koristi se zavarivanje, kao što su školjka reduktora, zavojnica, kolut, itd. Svi oni donose zavarenu konstrukciju. Zupčasti reduktori usvajaju tvrdu površinu zuba kako bi smanjili težinu i zapreminu, poboljšali nosivost, povećali vijek trajanja. Takođe se povećava opseg primene hidraulične disk kočnice. Osim toga, motori koji se koriste u svakom mehanizmu razvijaju se pri visokim brzinama rotiranja, što rezultira smanjenim brojem baze motora, smanjenom težinom, smanjenim ukupnim dimenzijama i upotrebom kočnica sa niskim kočionim obrtnim momentom.

3 električna kontrola

Kran je razvio sistem kontrole brzine i električni upravljački sistem sa dobrim performansama, jeftinom i visokom pouzdanošću, kao i razvijenim poluautomatskim i potpuno automatskim radom. Tehnika elektromehaničkog instrumenta i hidrauličke integracije usvojena je za poboljšanje performansi i pouzdanosti servisa i povećanje funkcije dizalice.