Dom > Novosti > Sadržaj
Ostali mostovi dizalice
- Mar 26, 2018 -

Jednostavni nosač mosta

Takođe poznat kao kran sa snopom, njegova struktura je slična onome što je uobičajeni dizajn mosta. Težina, raspon i radna brzina su mala. Glavni nosač mosta je jednostavno snop koji se sastoji od I-čeličnog ili drugog čeličnog i pločastog čelika. Dizalica je opremljena ručnom dizalicom ili električnom dizalicom sa jednostavnim automobilom kao lifting automobilom, a automobil uglavnom radi na donjoj prirubnici I-greda. Most može da se kreće duž staze na povišenom ramu, a takođe može da se kreće duž staze pod povišenim ramom. Ova vrsta dizalice naziva se dizalicom tipa hanging beam.

Specijalni metalurgijski most

Ovaj kran može da učestvuje u specifičnom procesu rada u procesu proizvodnje čelika. Osnovna konstrukcija je slična običnom mostu, ali na podiznom automobilu postoje posebni radni mehanizmi ili uređaji. Radne karakteristike ove vrste dizalica su česta upotreba, loši uslovi i visoki radni nivo.

Most protiv otpornosti na eksploziju

Ova vrsta krana se uglavnom koristi za dizanje i korišćenje u eksplozivnom gasnom okruženju. Njegova osnovna konstrukcija je slična običnim mostnim kranom, ali se mere mehaničkih delova motornog i električnog dijela i kontaktne površine metala uzimaju u mjeru protiv eksplozije, kako bi se osigurala sigurnost okoline zaštite od eksplozije.