Dom > Novosti > Sadržaj
Nadogradnja proizvodnje i prestrukturiranje privrede s kineskim premijerom Li Keqiangom
- Sep 25, 2017 -

25. avgusta, kineski premijer Li Keqiang predsjedavao je vladinom sastanku o proizvodnji nadogradnji i ekonomskom restrukturiranju u Pekingu. Na sastanku su prisustvovali potpredsednik vlade Ma Kai, državni savjetnik, generalni sekretar državnog vijeća Yang Jing, državni vijećnik Wang Yong, vladini zvaničnici iz nadležnih ministarstava i komisije i rukovodioci iz više od 60 vodećih kineskih proizvođača.

Manufacturing Upgrades and Economic Restructuring with Chinese Premier Li Keqiang.jpg

Premier Li je pratio pet predloga kako da transformišu i unaprede kinesku proizvodnju. Ovi predlozi uključuju poboljšanje međunarodne konkurentnosti preduzeća; podrška tehničkim inovacijama i inteligentnoj proizvodnji; unapređenje upravljanja od industrijskih udruženja i usmjeravanje redosleda industrijskih takmičenja; izgradnju održive radne snage za proizvodnju, uključujući menadžere kompanija sa globalnim uvjerenjima, timovima za istraživanje i razvoj svjetskih klasa i zanatlijama; i umjereno smanjujući proizvodne troškove, kao što su porezi, logistika i troškovi finiranja.


Manufacturing Upgrades and Economic Restructuring with Chinese Premier Li Keqiang1.jpg


"Proizvodnja je osnova ekonomskog razvoja", rekao je Li. "Kineska ekonomska transformacija i nova industrijalizacija se oslanjaju na snažan proizvodni sektor".

"Ali kineski proizvođači u cjelini još uvijek na srednjem i slabom kraju međunarodne podjele rada, oni su veliki ali nisu uvek jaki", rekao je Li.

Zemlja bi trebalo da brzo pomeri strategiju "Made in China 2025" kako bi proizvodnju dovela do novog nivoa, sa mjerama za eliminaciju zastarjelih kapaciteta i tehnika i zaoštravanjem pomaka ekonomskih motora, rekao je Li.

Premijer je pozvao domaće kompanije da poboljšaju raznovrsnost, kvalitet i brend vrijednost svojih proizvoda, a snažno poštuju međunarodne standarde. Oslobađanje globalne konkurencije "će izazvati inovacije i prodore u osnovnoj tehnologiji", rekao je Li.

Proizvođači bi trebalo da podstiču nove prednosti visokog kvaliteta i primenljivosti svojih proizvoda i odustaju od oslanjanja na jeftine troškove, što će pomoći da se više domaćih brendova postane poznato širom sveta, prema Li.

Ističući inovacije u sistemima upravljanja, Li je tražio od kompanija da koriste Internet i velike tehnologije prenosa podataka za reorganizaciju svojih istraživanja i razvojnih, proizvodnih i poslovnih modela.

"Treba prilagoditi prilagođenu proizvodnju kako bi zadovoljili raznovrsnu potražnju na tržištu", rekao je Li.