Dom > Novosti > Sadržaj
Tip klasifikacija portalne krana
- Mar 26, 2018 -

Portalni kran se može klasifikovati prema obliku vratnog rama, prema formi glavnog snopa, prema strukturi glavnog snopa prema formi upotrebe.


Struktura vrata

Podijeljen je na portalni kran i konzolni kranski kran


Portal kran

1. dizalica s punim vratima: glavna svetla se ne spuštaju, a automobil se izvodi u glavnom rasponu.

2. dizalica sa polu-vratima: noga ima visoku i nisku visinu, koja se može odrediti prema građanskim zahtevima lokacije.


Konzolni portalni kran

1. dvostruki konzolni portalni kran: najčešći oblik strukture, sila njegove strukture i efikasna upotreba područja lokacije su razumni.

2. jednoslojni portalni kran: ovaj tip konstrukcije često se bira zbog ograničenja lokacije.


Glavni oblik snopa

1. Jedno dugo svetlo

Jednodijelni portalni kran ima prednosti jednostavne strukture, pogodne proizvodnje i ugradnje, njegova kvaliteta je mala, struktura okvira parcijalne šine. U poređenju sa dvostrukim nosačem portalni kran, ukupna krutost je slabija. Stoga, kada je težina Q = 50t, S = 35m raspona, može se koristiti ovaj oblik. L tipa i tip C tipa dva nosača nosača nosača sa jednim nosačem. Izrada i ugradnja tipa L je pogodna, uslov sile je dobar, a sam kvalitet je mali, ali prostor robe za podizanje kroz nogu je relativno mali. Podrška tipa C je nagnuta ili zakrivljena, sa ciljem da ima veliki poprečni razmak kako bi roba prolazila kroz stopalo glatko.

2. dvostruko glavno svjetlo

Raspon dužine dvostrukog nosača, snažna nosivost, dobra ukupna stabilnost, ali njegov kvalitet i varijante, isto kao i težina jedne nosača gantarske dizalice u poređenju sa više troškova. Prema strukturi glavnog snopa, može se podijeliti u dvije forme, kutija i nosač. Generalno, obično se koristi struktura kutija.


Struktura glavnog snopa

1. trussed beam

Strukturni oblik čeličnog ili čeličnog zavarivanja ima prednosti niske troškovne, lake težine i dobre otpornosti na vjetar. Međutim, zbog nedostatka tačaka zavarivanja i defekata truss-a, trussed gred ima i nedostatke velikog odstupanja, male tvrdoće, niske pouzdanosti i česte detekcije spojeva lemljenja. Pogodan je za lokaciju sa malim sigurnosnim zahtjevima i manjom težinom.

2. kutija nosača

Korišćenje strukture zavarene čelične kutije ima prednosti visoke sigurnosti, čvrstoće itd. Generalno se koristi za velike tonaže i ultra velike tonažne portalne dizalice. Na primer, desna figura MGhz1200, sa težinom od 1200 tona, najveći je portalni kran u zemlji, a nosilac usvaja strukturu kutije. Kutija nosača takođe ima nedostatke visokih troškova, samopouzdanja i slabog vetra.

3. sakriven snop

Uopšteno govoreći, odnosi se na "ravne triangularne pčelinje košnice", a kraj glavnog zraka je trouglasta, a na obe strane kosi stomak i gornji i donji akordi nalaze se otvori za saku. Snopovi grede apsorbuju karakteristike truss greda i kutnih greda, koji imaju veću čvrstoću, manju distancu i veću pouzdanost od truss greda. Ali zbog upotrebe zavarivanja čelične ploče, odnos težine i troškova truss greda Shaogao. Pogodan je za područje snopa ili snopa koji se koristi često ili sa velikom težinom. Pošto je gred patentirani proizvod, proizvođač je manji.