Dom > Novosti > Sadržaj
Polarizacija u razvoju grane krana
- Oct 09, 2011 -

U procesu moderne proizvodnje i izgradnje, portalni kran postao je neophodna oprema. Ne samo da efikasno smanjuje radnu snagu, već i poboljšava efikasnost proizvodnje, ubrzava tempo društvene izgradnje. Semigrantika krana, kao glavni zastupnik električnog jednoslojnog dizalica, ima mnogo karakteristika poslednjih godina, kao što je razvoj polarizacije. Hajde da ga detaljnije pogledamo.


Takozvana polarizacija se odnosi na fenomen koji se istovremeno razvijaju i razvijaju u dva aspekta velike i miniaturizacije. Poslednjih godina, ukupan razvoj kineskih građevinskih mašina je relativno brz. Posebno je istaknut razvoj kineske kranske industrije u velikom obimu. Na izložbi BMW Shanghai u 2012. godini, Zoomlion je prikazao najveći tonažni kran na svijetu, koji je također postavio tri svjetske rekorde: prvi u podiznom kapacitetu, prvi u dužini buma i prvi u nosivosti. I druga dva kineska građevinska mašinerija Xu gong i Sany su takođe pokrenuli kran gusjeničar sa kapacitetom za podizanje više od 3000 tona.


Naša građevinska mehanizacija je vrlo atraktivna u smislu velikih dizalica. Trend miniaturizacije se više reflektuje u brendu strane krane. Neke kompanije su takođe predstavile "mini" dizalice za dizanje mosta, koje kombinuju putne kapacitete sa posebnom tehnologijom teleskopskog dizanja kako bi ih olakšale korištenje.


Polarization in gantry crane development.jpg