Dom > Novosti > Sadržaj
Parametri mostnog krana
- Mar 26, 2018 -

Glavni tehnički parametri mostnih dizalica uključuju težinu podizanja, raspon, visinu podizanja, brzinu kretanja, brzinu podizanja, radni tip i neprekidnu brzinu električne energije.

Težina

Težina podizanja, takođe poznata i kao nominalna težina podizanja, odnosi se na maksimalnu količinu tereta za podizanje krane koja dozvoljava da se podiže, a t kao jedinica.

raspon

Raspon krana tipa mosta odnosi se na rastojanje između centralnih linija kotača glavnog snopa dizalice, odnosno udaljenosti između srednjih linija staze velikog automobila, a brojilo (m) je jedinica .

Nadmorska visina

Rastojanje između gornjih graničnih položaja i donje granične pozicije uređaja za dizanje ili grebanje (kao što je hvatanje i elektromagnetno sisanje) naziva se visina dizanja krana, koja se zasniva na metru (m).

brzina vožnje

Brzina rada se odnosi na brzinu pokretnog mehanizma velikog i malog automobila pri nominalnoj brzini motora pri nominalnoj brzini, sa merom / ocenom (m / min) kao jedinicom. Brzina vožnje je uglavnom 40 ~ 60m / min, a brzina vožnje velikog automobila je 100 do 135m / min.

Brzina podizanja

Brzina motora pri nominalnoj brzini povećava težinu težine, odnosno brzinu podizanja. Generalno, brzina podizanja nije veća od 30m / min, u zavisnosti od svojstva, težine i zahteva za podizanjem težine.

Vrsta posla

Rad krana određuje prema brzini učitavanja i stepenu zauzetosti, može se podijeliti na lak, srednji, teški i teški stepen.