Dom > Novosti > Sadržaj
Zeleni put mostogradske opreme u budućnosti
- Sep 13, 2011 -

Mostni kran je važan predstavnik mašinske industrije. svačiji utisak o mašinskoj industriji je teški metali, zagađenje životne sredine, zapravo je slika tradicionalne mašinske industrije. Zapravo, sada je industrija industrije mostnih krana počela da se razvija u pravcu zaštite životne sredine i očuvanja energije, budućnost cele mašinske industrije će stići do velike situacije zaštite životne sredine i očuvanja energije.


Sa stalnim poboljšanjem zelenih uslova zaštite životne sredine, to će biti glavni razvojni pravac u budućnosti. Industrija mostarske dizalice nije izuzetak, sa rastućom raznolikošću opreme za mostne kranske strojeve, kao što su drumski i mostički kranovi koji se koriste u potrošnji energije, emisije zagađujućih materija su izazvale veliki pritisak na životnu sredinu, utjecaj je teško popraviti. U cilju zaštite životne sredine i ostvarivanja globalnog održivog razvoja, proizvođači kranske opreme naporno rade na razvoju novih proizvoda i zelene proizvodnje i tehnologije obrade.


Da bi se ispunili zahtevi zaštite životne sredine, materijali odabrani prilikom projektovanja različitih sistema i komponenti električnog dizalice u industriji dizalica moraju se reciklirati, lako raspadati, obnoviti i ekološki prihvatljivi materijali u procesu obrade i upotrebe, posebno dizajn konstrukcijskih delova. najbolje je usvojiti veliku modularnu strukturu i netoksične materijale koji se lako sastavljaju i rastavljaju, kako bi se poboljšala stopa regeneracije inženjerskih mašinskih materijala.


Pored toga, možemo produžiti vijek trajanja opreme za dizanje mostova, smanjiti proizvodnju električne dizalice i smanjiti otpad, kako bi smanjili potrošnju energije proizvoda, smanjili zagađenje okolini. Sa stanovišta smanjenja opterećenja životne sredine, treba zamijeniti i zamijeniti univerzalnost sličnih dijelova svake serije proizvoda što je više moguće.


Green road of bridge crane equipment in the future.jpg