Dom > Novosti > Sadržaj
Sigurnosni zahtjevi za rad na podizanju žljebova
- Mar 18, 2011 -

1. Operatori pokretnih dizalica moraju imati posebnu radnu dozvolu. Podnesite zahtjev za "podizanje certifikata o sigurnosti posla" za podizanje objekata težine više od 10 tona.


2. Za podizanje težine više od 40t objekata ili glavne građevine niskogradnje treba razviti šemu dizajna. Program izgradnje lifta odobrava odeljenje koje se bavi građevinskim i tehničkim sigurnosnim sektorom i dobije saglasnost nadležnog direktora ili glavnog inženjera.


3. Pre podizanja operacija, unaprijed postaviti sigurnosnu zastavu na mestu dizanja i dozvoliti nekome starateljstvu, osobama koje nisu građevinari, zabranjeno je ući.


4. Trebalo bi biti dovoljno osvetljenja noću. Prekinuti rad u slučaju snažnog snega, jake kiše, magle i snažnog vjetra iznad nivoa 6 vjetra.


5. Radnici za podizanje moraju nositi šlemove, šlemovi moraju biti u skladu sa odredbama GB 2811, moraju se pridržavati HG 23014 za rad na visini.


6. Pre podizanja operacija proverite opremu za podizanje krana, konopac, vjetrobran, lance, kuke i drugu opremu kako biste osigurali sigurnost i pouzdanost.


7. U toku operacija podizanja mora postojati jasna podjela rada, dužnosti prema odredbama GB 5082 za signalne kontakte i jedinstvenu komandu.


8. Zabranjuje se upotreba cevi, cevi, stubova, električne i mehaničke opreme kao sidra za podizanje. Bez odobrenja mehaničkog i građevinskog sektora, zgrade i strukture ne mogu se koristiti kao sidro.


Safety Requirements for Overhead Crane Lifting Operation.jpg


9. Proveriti delove mašina za podizanje, sigurnosnu opremu i obujmice, mjeriti detaljnu sigurnost pre operacije. Sigurnosni uređaj mora biti osjetljiv i pouzdan. Pre podizanja mora se obaviti test podizanja.


10. Svaka osoba se ne sme pratiti sa podizanjem teških predmeta ili mašine za dizanje. U posebnim slučajevima, trebalo bi da usvoji pouzdane mjere sigurnosti i zatraži komandante za odobrenje.


11. Ako je potrebno koristiti vatru na mestu podizanja, mora se pridržavati odredaba HG 23011. Viseće užad, vjetrobran, konopac za vuču itd. Izbjegavati kontakt sa linijom uživo i zadržati sigurno rastojanje.


12. Za druge kranske strojeve (kranske dizalice, dizalice za dizanje guma, itd.), Takođe su u skladu sa ovim standardom i moraju se pridržavati pravila određenog dizalice.


13. Podizna težina mora biti u predodređenom opterećenju. Izračunavanje pre upotrebe rasipača i tiganja. Kada podizanje težih predmeta bude blizu ili do postizanja nominalnog kapaciteta za podizanje, korisnici će provjeriti kočnice, prvo pokušajte sa podizanjem niske visine i kratkim hodom, a zatim se glatko podižu.


14. Zabranjeno je stajati, hodati i raditi ispod suspendirane težine.