Dom > Novosti > Sadržaj
Kako odabrati kran za vašu postojeću zgradu
- Aug 20, 2011 -

Kada odlučite da vaša kompanija zahteva nove nadzemne dizalice ili druge uređaje za dizanje postojećeg objekta, vaš sljedeći korak je određivanje potrebnih performansi i specifikacija dizajna.

To uključuje i kapacitet podizanja, površinu poklopca kuke, šeme putovanja, raspon, visinu podizanja i potreban radni ciklus nadzemnih dizalica - to jest, koliko liftova na sat, prosečno opterećenje po liftu i procenat tereta koji se približavaju maksimalnom kapacitetu .

Takođe ćete morati uzeti u obzir dizajn vaše zgrade i opterećenje za podršku. Za to će vam biti potrebni građevinski planovi i pomoć stručnog konstruktora.

Vaša zgrada će igrati glavnu ulogu u vašem izboru standardnih ili prilagođenih dizalica. Viseći kran sa plafona čuvaće podlogu što je moguće otvoreno i neupadljivo. Ali ako plafon ne može nositi dodatni teret, moraćete da uzmete u obzir samostalni kran.

Sa slobodnom opcijom ćete imati i druge razloge za rešavanje, kao što je kapacitet poda za podršku dodatnih primenjenih opterećenja. Pored toga, želite da dizajnirate i instalirajte dizalicu tako da bude što manje moguće, što će povećati produktivnost i sigurnost.

Bez obzira na vrstu dizalice, morate takođe razmisliti o "koverti". To jest, potpuna trodimenzionalna oblast koju kran preuzima u vašoj zgradi. Ovo uključuje područje pokrivanja kuke i prostor zauzeta strukturom dizalice. Druge dimenzije koje treba uzeti u obzir uključuju željezničnu stazu na stazama, pruga do najnižeg opterećenja iznad glave i opstrukciju zidova do najbližih zidova. Takođe ćete morati dopustiti dodatni prostor da se spreči operacija dizalice da se ometa susednom proizvodnom aktivnošću.


How to Choose a Crane for Your Existing Building.jpg


Imajući u vidu sve ove informacije, konsultant za kran može vam pomoći da identifikujete opremu koja najbolje odgovara vašim potrebama za dizanjem i specifikacijama za izgradnju. Konsultant će moći da preporuči opcije za povećanje produktivnosti i sigurnosti, kao što su kontrola antivezije, anti-sudar i zoniranje.

Obavezno podelite sa konsultantom vaše dugoročne zahteve za rukovanje materijalom - ne samo što će vam služiti u bliskoj budućnosti. Na primjer, dizalice, uključujući standardne i prilagođene dizalice koje mogu rasti sa vašim poslom, mogu vam dugoročno uštedjeti novac.

Još jedno važno pitanje: Ne zaboravite uključiti svoje autodizalice u proces planiranja novih dizalica. Oni znaju svakodnevne izazove vašeg lifting operacija i mogu pružiti dragocen uvid u to kako poboljšati produktivnost i sigurnost.