Dom > Novosti > Sadržaj
5 Saveti za bezbednost i održavanje dizalice za lanac krana
- Jun 25, 2012 -

Obavljanje redovnog održavanja je bitna sigurnosna praksa na bilo kom radnom mestu. Ovo je naročito tačno na mjestu koje se bavi industrijskom opremom, kao što su dizalice. Kranovi su izuzetno korisni i izuzetno opasni. Prema OSHA-u, povrede vezane za kranove ubijaju otprilike 71 radnika svake godine. Održavanje lančane dizalice vašeg dizalice je od suštinskog značaja za održavanje vaših zaposlenih na sigurnom. Pored toga, redovno održavanje će takođe održavati vašu dizalicu na efikasan način.


5 Safety And Maintenance Tips For Your Crane’s Chain Hoist.jpg


1. Razvijte probleme sa zajedničkim lancem

Prvi korak u održavanju vaše lančane dizalice na vašem kranu je razumevanje kako to funkcioniše. Na ovaj način ćete biti u stanju da identifikujete kada su habanja uticala na njegovu efikasnost.

Postoje tri vrste dizalica koje može koristiti vaš kran: diferencijal, poluga za ručku i ručni lanac. Sva tri od ovih dizalica koriste neku kombinaciju lanca i kuke da podignu i pomeraju teške predmete.

Pošto ove dizalice rade rotiranjem lanca, najčešći problem povezan sa njima su vezani za habanje na lancu.

Stoga, redovno održavanje može znatno produžiti životni vek lanca.

2. Držite čiste i podmazane lanac

Najčešći uzroci habanja na lancu su rđa i ostaci. Lanci mogu postati kruti i teški za kretanje usled nagomilavanja rđe i peska.

Većina dizalica će zahtevati demontažu kako bi se pravilno očistili i podmazali. To bi trebali uraditi bar jednom ili dvaput godišnje, ovisno o tome čemu primarno koristite dizalica.

3. Pazite na znake štete

Vremenom će se nositi lanac u dizalici. Obavezno potražite znake pogoršanja i zamijenite lanac pre nego što se previše upotrebljava.

Zajednički znaci lanca koji se trebaju zameniti uključuju pukanje i istezanje. Pored toga, ako lanci "pop" kada su u upotrebi, to je verovatno zato što postaju suviše čvrste.

Zapamtite, uvek je bolje zameniti lanac nego da ima nesreću.

4. Obavljanje redovnih inspekcija

Testiranje i inspekcija vaše industrijske opreme nije samo dobra ideja. OSHA zahteva da se određeni testovi i inspekcije odvijaju redovno.

Operator dizalice treba svakodnevno da vrši kratku vizuelnu kontrolu kako bi se uverila da oprema pravilno radi.

Mjesečno, potrebno je izvršiti detaljniju inspekciju kako bi dokumentirali postojeće habanje, oštećenja i oštećenja opreme.

5. Sprovesti neophodna ispitivanja

Pored pregledanja lančane dizalice za vaš kran, takođe treba da je testirate redovno kako biste bili sigurni da funkcioniše ispravno.

Trebali bi obaviti test opterećenja u uslugu najmanje kvartalno. Ovi testovi su dizajnirani da posmatraju koliko dobro oprema funkcionira prilikom podizanja objekata različitih težina.

Konačno, najmanje svakih šest meseci, provjerite sposobnost lančane dizalice da podigne teška opterećenja.

Izvođenje ovih testova pomoći će vam da demonstrirate kako dizalica funkcioniše pod različitim uslovima i otkriva bilo kakve probleme sa performansama.

Ako želite da održite opremu u dobrom stanju ili da kupite rezervne delove, kontaktirajte nas. Radićemo s vama da pronađemo odgovarajuću opremu i alate za vaše potrebe.