Dom > Novosti > Sadržaj
Veliki trend razvoja mini dizalica
- Mar 19, 2015 -

Miniaturni dizalice obično se odnose na opremu za dizanje koja može da teži manje od 6 tona i može se lako transportovati i koristiti, kao što su mali dizalice. Na razvijenim tržištima kao što su Evropska unija i Sjedinjene Države, primjena mikro-dizalica je postala veoma rasprostranjena. Međutim, u Kini primena i promocija mikro-dizalica tek počinju da se oblikuju.


Mini-kran je pogodan za razne operacije dizanja i utovara i istovara u zgradi, kao što su ugradnja stakla u zatvorenom prostoru, podizanje unutrašnjih zidnih panela ili transport raznih malih i teških proizvoda na gornjem i donjem spratu. U određenoj mjeri mini-dizalica može da nadoknađuje ograničenja prilikom dizanja strojeva, a to je i glavni razlog zašto su stručnjaci iz oblasti industrije vrlo optimisti u pogledu tržišne perspektive mini dizalica.


Naravno, niskobudžetni, nisko-rizični karakter mini-dizalice je važan razlog za tržište i korisnike koji to prihvataju. Zapravo, uz ubrzanje i implementaciju različitih nacionalnih strategija i projektnih projekata, kao što su ubrzanje urbanizacije i izgradnja transporta željezničkih mreža, stručnjaci vjeruju da će na domaćem tržištu u narednih pet godina mini dizalice dovesti do velikog razvoja.


The large-scale development trend of mini cranes.jpg