Dom > Novosti > Sadržaj
Tehnički Za podizanje velikih radnih predmeta u dizanju krana
- Jul 12, 2018 -

Korišćenje dizalica dizalica dizalica i upotreba tehnika su izvrsne: jer je rad samog radnog djela dizajniran za podizanje prstena ili ušiju za usta, prije nego što bi operacija trebala biti sveobuhvatni pregled, i treba je dodati svim prstenovima. Prije podizanja neophodno je provjeriti probni postupak podizanja, potvrditi da je siguran i da nastavite sa sljedećim korakom. Oprema za sling treba prilagoditi karakteristikama oblika i specifičnim zahtevima obloženog radnog predmeta i ne može se koristiti bez uslova upotrebe.

Tehnički suštinski elementi za podizanje velikih radnih predmeta u dizalici za dizanje dizalica

Za podizanje ili sklapanje velikih radnih komada, zbog velike tonaže, složenog oblika, koordinacije velikih vrijednosti i više osoba, teškoća i faktor rizika rada dodatno su poboljšani. Prema tome, slijedeće bitne stvari treba shvatiti i shvatiti kada se veliki radni predmeti suspenduju.

1. Obratite pažnju na oblik predmeta prije rada, uhvatite težinu radnog predmeta i potvrdite težinu radnog predmeta prema crtežu.

2. Izaberite namještanje konopa, okova, kuke i tako dalje.

3. Za samu radnu površinu postoje prstenovi ili drške za dizanje dizajnirane za podizanje, koje treba pažljivo provjeriti prije rada i trebaju biti pričvršćene na sve prstenove.

4. sama radna površina nema prstenove, treba pravilno izabrati lokaciju kablovskih tačaka. Kukla glava krana je poravnana sa težinom radnog predmeta.

5. obratite pažnju na ugao između konopa treba uglavnom biti manji od 90 stepeni.

6. ugao obradnog predmeta koji prolazi kroz užad mora biti zaštićen zaštitnikom od uglja.

7. pre podizanja mora postojati probni dizajn krana. Potvrdite da je sigurno, a zatim nastavite sa sledećim korakom.