Dom > Znanje > Sadržaj
Šta može dovesti do nestabilnosti električnog dizanja lanca?
- Nov 19, 2013 -

Kakva je nestabilnost električnog dizanja lanca? Nestabilnost električnog dizanja lanaca je u procesu djelovanja, kukica i roba nisu pratili propisanu rutu, to se naziva nestabilnost.

Mnogi faktori mogu uzrokovati nestabilnost električnog dizanja lanca, kao što su:


(1) slaba vidljivost, kao što je u prostoru nije svetao ili domaći zadatak noću, jer ne može pažljivo pratiti rad kuke, tako da će biti nestanka lanca električne dizalice.


(2) vjetar je velik, u nekim vetrovitim vremenskim prilikama, električna dizalica sa lancem kada se rastu ili pada kukom i roba će se okretati. Ovo je takođe jedan od razloga koji dovodi do nestabilnosti električnih dizalica. Ovaj problem se ne javlja u zatvorenom prostoru.


(3) gruba kontrola, manipulacija u slučaju nužde u slučaju nužde električnog dizalice i prekidač u slučaju nužde. Ovo je jedan od razloga nestabilnosti električnih dizalica.


(4) opterećenje je preveliko ili nestandardni proizvodi. Lančani električni dizalica podiže robu previše teška, ili sam proizvod nije električna dizalica ciljnog lanca. Sama stabilnost je problematična.


Postoji mnogo razloga za nestabilnost elektricne dizalice, kako bi se u budućnosti osigurala sigurnost, može preduzeti neke mere kako bi se sprečila nestabilnost električnog dizanja lanaca.


What can cause chain electric.jpg