Dom > Znanje > Sadržaj
Karakteristike kontejnerskih kranova dizalice šina
- Nov 21, 2014 -

Kontejnerski dizalice montirane na šinama se uglavnom koriste za utovar, istovar, rukovanje i slaganje kontejnera u kontejnerskom tranzitu i velikim kontejnerskim skladištima. Kontejnerski kranovi sa kontejnerom postavljeni na šinama sastoje se od glavnih skida, krutih i fleksibilnih nogu vrata, trkačkih kola, mehanizama za dizanje, upravljačkih mehanizama za kolica, električnih sistema i radnih kabina. Kranske dizalice kontejnera na šinama imaju sledeće karakteristike:


1 Brzina podizanja je niža, a brzina kolica je veća. Prema zahtevima kontejnerskog dvorišta, visina podizanja kontejnerskog kranskog kontejnera za šinu se određuje slaganjem tri do četiri ili slaganjem od četiri do pet. Pošto visina dizanja nije visoka, brzina podizanja je sasvim mala. Međutim, dvorište kontejnera obično ima dugu dužinu u pravcu trčanja. Da bi se postigla određena produktivnost, brzina velikog vozila je visoka.


2 Brzina vožnje kolica se može odrediti u skladu sa rasponom mosta i rastojanjima na terenu na oba kraja. Kada je dužina raspona i konzole mala, brzina vožnje kolica i zahtevi za produktivnošću su relativno manje poželjni. Kada je raspon veliki i dužina konzole je takođe velika, brzina pokretanja kolica se može povećati u skladu sa zahtjevima za produktivnost.


3 Kada raspon prelazi 40m, tokom brzog rada kolica, doći će do promjene zbog različitih otpornosti na rad nogu na dve vrata. U tu svrhu obezbeđen je sinhronizacioni uređaj koji održava sinhronizaciju brzina vožnje obe strane upravljačkog mehanizma kroz električni upravljački sistem.


4 U cilju ispunjavanja većih zahtjeva, sistem upravljanja električnim pogonom koristi tiristorski DC ili AC upravljački sistem za kontrolu brzine upravljanja brzinom kako bi se postigla bolja brzina i kontrola. Električni upravljački sistem može koristiti i konvencionalnu kontrolu brzine strujne struje AC ili sistem za kontrolu brzine regulacije brzine AC stator. Za električni upravljač mehanizma za pokretanje vozila za brzu vožnju, tiristorski DC i AC sistem kontrole brzine sa električnom kočnicom ili regulacijom napona na statorskom AC i sistemu za kontrolu brzine obično se koriste da bi se izbegao korišćenje konvencionalnog sistema električnog pogona kada vozilo je parkirano. Kočna kočnica, kako ne bi imala veliki uticaj na mašinu.


rail-mounted-container-gantry-crane27411864818.jpg