Dom > Znanje > Sadržaj
Ključne tačke na koje treba obratiti pažnju na uspostavljanju staze mostne dizalice
- Nov 05, 2013 -

Da bi se olakšao bolji rad, postavljena je kranska šina. u procesu uspostavljanja kranske željeznice, na mnogim mestima treba nam pažnja. Ove tačke su ključne, pa hajde da razmotrimo ove tačke.


1, vrh kranske šine je konveksan, dno je ravna ploča sa određenom širinom koja povećava kontaktnu površinu sa temeljima. Odeljak staze je uglavnom I oblikovan, koji ima dobru krivinu za savijanje. Kvadratni čelik se može smatrati ravnomernom šinom. zbog teške habanja na točkovima, metalurške dizalice se uglavnom koriste samo za dizalice sa malom težinom dizanja, brzom brzinom i neravnom vrstom rada.


2, šav sa zglobom krana je uglavnom jedan do dva mm. Šinski spoj može biti ravna glava, takođe se može napraviti od nagiba od 45 stepeni kosi, jer kosi zglob može glatko da pređe na zglob. Dva poprečna dislokacija šina i visinska razlika na spoju neće biti veća od jednog milimetra. Redosled zupčanika za zavarivanje je odozdo prema vrhu, dno šine nakon šinskih struka, glave šine, zavarivanje sloja po sloju, konačno popraviti okolo. Prilikom zavarivanja šina, postaviti privremenu fiksnu fiksnu šinu za zavarivanje.


The key points to be paid attention to in establishing track of bridge crane.jpg


3, u zavarivanju, zavarivanje na dnu šine svakog sloja zavarivačkog talasa treba da koristi zavarivanje zavarivih šipki, izbegava korišćenje elektrode i lomljeni luk u sredini. Zavarivanje svakog šina spojeva se vrši kontinuirano. Tako da je taj šinski kraj zavaren na visokoj temperaturi.


4 Kada je projekcija zavarivanja prevelika, koristite brusilicu brusnog točka za poliranje dok se ne ispruži glava šine i na kraju polirite površinu.


5, uzdužni nagib željeznica nije dozvoljen da bude veći od jednog procenta, više od ove vrijednosti treba provjeriti sa pogonskom snagom i stabilnošću cijele mašine. Nagib staze koji nije u skladu sa zahtevima treba ispraviti i ispuniti zahteve pre nego što ih pustimo u upotrebu.