Dom > Znanje > Sadržaj
Dizalica dizalica
- Aug 20, 2014 -

Dizalica dizalice je mala i srednja oprema za dizanje, koja je razvijena poslednjih godina. On je siguran i pouzdan i ima jedinstvenu strukturu. Karakteristike kranske dizalice su visoka efikasnost, ušteda energije, ušteda vremena, ušteda radne snage, fleksibilnost itd. Može se slobodno upravljati u trodimenzionalnom prostoru. U slučaju intenzivnog transporta, ona pokazuje superiornost nad ostalom konvencionalnom opremom za podizanje tereta. Dakle, široko se koristi na različitim mestima u različitim industrijama.


Radna snaga dizalica je lagana, a dizalica se sastoji od uspravnog stuba, uređaja za pokretanje pokretne ruke i električne dizalice. Pokretni kran je šuplja čelična konstrukcija sa malom težinom, velikim rasponom, velikom težinom podizanja i ekonomičnom izdržljivošću. Kranske dizalice mogu se podijeliti na sljedeće tipove;


1, Kran na podu na podu


Kapacitet podizanja podizne dizalice je 125kg-5000kg. Sa prednostima nove strukture, razumnim, jednostavnim, jednostavnim radom, fleksibilnom rotacijom i velikim radnim prostorom, to je energetska ušteda i efikasna oprema za podizanje materijala, koja se široko primenjuje na proizvodnu liniju, montažnu liniju i gornji i donji rad i skladišta fabrika, rudnika i radionica.


floor-mounted-jib-crane16084271167.jpg


2. Kran na zidu


Zidne dizalice za dizanje na zid se zovu i zidne vešalice. Može se podijeliti na: BX dizalice sa dizalicom i BX-JKBK dizalice. Težina karoserije je od 125KG do 3000KG. Visina dizanja je 3 metra.


wall-mounted-jib-crane15579582383.jpg


3, Zid pokrivač krana


Zidovi dizalice sa zglobovima, poznati i kao zidne vešalice, predstavljaju novu opremu za podizanje materijala razvijenih na osnovu dizalica dizalica pilastera. Pešačenje staze mašine postavljeno je na cementni stub radionice i može se pomicati uzdužno duž staze. Istovremeno, električna dizalica može dovršiti bočno kretanje duž konzole i vertikalno podizanje. Mašina je u velikoj mjeri proširila obim rada, efikasnije korištenje biljnog prostora, korištenje efikasnije. Težina karoserije je od 1000KG do 5000KG, visina se može prilagoditi.


wall-traveling-jib-crane17214917930.jpg