Dom > Znanje > Sadržaj
Koji su znaci opasnosti za kran
- Jul 29, 2012 -

  Opasni delovi dizalice označeni su žutom i crnom razmaknutom oznakom trake, crvenim i belim razmaknutim trakama, crvenim oznakama, crvenim oznakama i tekstualnim oznakama. Pa kako treba upravljati znacima opasnih delova mostnih dizalica. Šta je to tačno? Molimo pogledajte analizu i razradu ispod.

1. upravljanje sigurnošću

(1) Proizvođač žigova treba da označava fabričke proizvode, stranka koja koristi koristi označiti kranu koja se koristi.

(2) redovne provjere i održavanje znaka opasnih dijelova, kada se blede ili oštećene, treba popraviti ili zamijeniti na vrijeme.

2.Metodi obeležavanja opasnih delova

(1) za bočne ploče kutije za blokove, uređaje za odlaganje predmeta, podizne grede, nadstrešnice, odvodnike prepreka i pokretne kabine i zaštitne ograde na interfejsu lestvice, za ove dijelove treba koristiti žute i crne razmaknute trake .

(2) na obe strane osnovnog kraka mobilnog krupnog bloka, mora biti pisani znak da "niko ne sme da stoji ispod podizne ruke".

(3) na obe strane rotirajućeg repa, treba da postoji tekstualni znak "obratite pažnju na bezbednost u radijusu rada".

3. Zahtjevi za ove znakove:

(1) logotip treba da bude jasan, potpun i tačan i da bude u stanju da održava duže vreme, boja logotipa mora da bude u skladu sa zahtevima.

(2) širina oznake trake treba da bude 50 do 100 mm, svaka boja na logoru ne bi trebalo da bude manja od dva, ako je nagnuta, ugao sa horizontalnim bi trebao biti 45 stepeni.

(3) kada se koristi žuta i crna razmaknuta oznaka trake, ukoliko boja pozadine smanji efekat logo signala, to je zamena crvenim i belim razmaknutim trakama.

(4) prilikom upotrebe tekstualnih znakova, font u tekstualnom dijelu treba koristiti crno, boje boje treba koristiti crno, a boje pozadine treba koristiti žuto.

(5) ako se kran koristi na autoputu, železnici i vodi, takođe treba da bude u skladu sa relevantnim odredbama državnih zahteva za logo.


What are the hazard signs for the crane.jpg