Dom > Znanje > Sadržaj
Kako smanjiti buku zagađenja t kranom dvostrukog snopa
- Sep 21, 2013 -

Zagađenje buke, naročito u urbanom okruženju, sve više uznemirava život ljudi. Postoji jasan dokaz da kad buka uzrokuje poremećaje sna, to može dovesti do emocionalnih problema kao što su ljutnja, anksioznost i depresija. Za djecu, prekomerna smetnja može dovesti do problema kao što su teškoće u učenju, hiperaktivnost i nedostatak pažnje. Neki istraživači su čak ustanovili da buka može izazvati bolove srca.


Dvostruki snop dizalica je važna oprema u industriji opreme za proizvodnju, većina preduzeća ne može bez njega, a istovremeno zbog buke koja se stvara u procesu upotrebe donosi i radne probleme na radnom mestu na radnom mestu. Operatori krana svakodnevno doživljavaju buku, pored operatera dizalica, utjecat će se i pomoćnici oko dizalice i servisni tehničari u i iz mašinske sobe. Kako onda možemo smanjiti buku dizalica?


How to reduce noise pollution t of double beam crane.jpg


Najprije pogledamo glavne izvore buke za kran sa dvostrukim snopom: za emisiju buke, izvor zvuka krana je električni pogon, motor, mehanički uređaj i oprema. Sklop napajanja takođe pravi buku. Pored toga, čelična struktura opreme koja se nosi u težini opreme takođe je lako generisati veći zvuk. S obzirom na gore navedene uzroke buke, možemo detaljno analizirati konstrukciju dizalice i dodati materijale u oblasti zračenja buke. Kranske staze i druga vrlo jednostavna čelična ploča, metode proizvodnje i montaže trebaju biti strogo u skladu sa zahtjevima procesa, kako bi se izbjegla buka zračenja koja je prouzrokovana velikim dijelovima.

Stiffeneri se mogu koristiti za umanjenje vibracija, a akustične barijere mogu se ugraditi u kritične lokacije dizalice. Posebni zglobovi se takođe mogu koristiti za sprečavanje prenosa strukturne buke sa jednog dela na drugi. Međutim, glavni pristup je minimizirati buku direktno od izvora, tj. Odabrati tiše komponente. Kao što je korištenje visokokvalitetnog tri-u-jednom motornog pogona, smanjite dijelove prenosa; Kran koristi sistem regulacije brzine promenljive frekvencije kako bi smanjio uticaj podizanja i rada.