Dom > Znanje > Sadržaj
Razlika izmeĎu kontejnerskog kontejnerskog kranskog kontejnera i gumenog kontejnera za gumene kontejnere
- May 21, 2015 -

Najveća razlika između kranova na šinama i kranova dizajniranih za gume jeste da se kontejnerske dizalice montiraju na železnici na fiksnim mestima. Oni imaju prednosti dugotrajnosti i malog održavanja, ali njihova mana su loša pokretljivost; dok su troškovi održavanja kontejnerskih dizalica kontejnera gume visoki, mogu se koristiti sa određenim stepenom kretanja, fleksibilnost je veća od one vrste pruge.


Dizalice sa gumama su rotacioni dizalice tipa tipa koji koriste šasiju tipa za šetnju. Sastoji se od dva dela: gornjeg i donjeg dela. Gornji deo automobila je opremljen s rupom, mehanizmom za podizanje, lančanim mehanizmom, protivtegom i gramofonom, itd. Donji dio su dijelovi za podršku i hodanje. Pokretni prstenovi se koriste za povezivanje gornjeg i donjeg vozila. Prilikom podizanja, općenito je neophodno spustiti noge, povećati površinu ležaja i nivelirati trup, kako bi se osigurala stabilnost dizalice. Prema obliku šasije, dizalice pneumatike su podijeljene na dva tipa: dizalice za dizanje i kamionske dizalice. Prvi koristi posebnu šasiju, telo je kratko, a operacija se kreće fleksibilno; njegov podizač je ugrađen na šasiju vozila, telo je duže. Ima vozačke karakteristike kamiona i može se brzo prenositi samostalno ili sa automobilskim formacijama


rubber-tire-container-gantry-crane32214238921.jpg


Kontejnerski dizalice kontejnera na šinama imaju uglavnom sledeće karakteristike: manju brzinu podizanja i veću brzinu vožnje trolejbusa; brzina vožnje kolica se može odrediti u skladu sa rasponom mosta i rastojanjem do kraja na oba kraja; kada raspon prelazi 40m, proces brzog rada kolica je veliki. Pored toga, zbog različitih radnih otpornosti na dvije noge vrata, doći će do ofseta. U tu svrhu, sinhronizacijski uređaj je podešen da održava sinhronizaciju brzina vožnje obe strane kroz električni upravljački sistem. U cilju ispunjavanja većih zahtjeva za korištenje, sistem upravljanja električnim pogonom koristi sistem za kontrolu pogonskog pogona thyristor DC ili AC brzina radi bolje kontrole brzine i kontrole.


rail-mounted-container-gantry-crane27411864818.jpg